Tort "Jumatate copt jumatate crema"

de Teo in Torturi, 14 Mar 2010 | 8484 vizualizari

 

pentru ca astazi am implinit un anumit numar de primaveri m-am gandit sa va servesc cu un tort "ciocolatos"....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 200 g cacao
  • 12 oua
  • 350 g margarina rama
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 4 linguri rase de faina
  • 150 g nuci caramelizate cu 5 linguri de zahar
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Jumatate copt jumatate crema":

Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare.

Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga siropul in crema de margarina + galbenusurile. Compozitia obtinuta se imparte in doua: jumatatea compozitiei se intrebuinteaza pentru a forma blatul. Se amesteca aceasta parte cu faina, se adauga albusurile batute spuma.

Se coace la foc mic, astfel incat sa ramana aproape cruda.

Cealalta jumatate din compozitie se da la rece pentru crema. Dupa ce blatul s-a copt se da la rece. Intre timp caramelizam nuca cu zaharul, turnam pe un capac de lemn si zdrobim cu sucitorul. Aceasta nuca o adaugam in crema pusa la rece.

Taiem blatul in doua si punem crema la mijloc. Oprim 1/3 din crema pentru a imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie lasat prea mult la cuptor, se scoate aproape crud.

2

Crema este foarte gustoasa, se poate folosi si la alte prajituri.

3

Este bine sa caramelizam nuca cu o zi inainte.

4

Nu poti manca decat o portie mica, este foarte consistent/"ciocolatos"!!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Jumatate copt jumatate crema"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

ieri la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

ieri la 11:42

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

ieri la 10:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mango si mousse de piersici